Navulpatronen

Handig en compact

De handige en compacte navulpatronen zorgen voor een groot gebruiksgemak.
Bovendien zorgt de ingebouwde akoestische verwittiging ervoor dat je weet
wanneer je de patroon dient te vervangen.

Odoo afbeelding en tekstblok

Bescherming tegen kalk én corrosie

Via het unieke doseringssysteem in de patroon, wordt er een gecontroleerde en precieze fosfaatdosering van gemiddeld 3 mg/l toegevoegd aan het water.

Deze fosfaatmineralen zorgen ervoor dat het calcium en magnesium in het water zich bij opwarming niet meer kunnen ontwikkelen tot kalkkristallen. Hierdoor wordt schadelijke kalkaanslag voorkomen.

Ook tegen corrosie vormen deze mineralen een ideale bescherming. De mineralen vormen een dunne beschermingsfilm langs de binnenkant van de waterleidingen en boilers en op verwarmingselementen.


Wat zijn fosfaatmineralen?

Fosfaten zijn een verbinding van het mineraal fosfor met zuurstof waardoor ze opgenomen kunnen worden door levende organismen. Fosfaat is een natuurlijk mineraal en noodzakelijk voor het leven op aarde.

OPTICALC gebruikt fosfaatmineralen in de vorm van een consumptiegeschikt voedingsadditief (polyfosfaat) dat veel gebruikt wordt in de voedingsindustrie. Via het unieke doseringsmechanisme wordt er een gecontroleerde en precieze fosfaatdosering van gemiddeld 3 mg/l toegevoegd aan het water.


Voor een  gemiddeld gezin met 4 personen dat 120 tot 150m3 water verbruikt per jaar, zal je slechts  2 tot 3 patronen nodig hebben. Staat de OPTICALC vlak voor de warmwaterboiler, zal dit verbruik uiteraard veel lager liggen.

Om de optimale werking te garanderen, raden we wel aan om minstens 1 maal per jaar de patroon te vervangen ook al is

die nog niet volledig leeg. 

 

Odoo afbeelding en tekstblok

Noodzaak van fosfaatinname

Bij de mens zijn fosfaten na Calcium het belangrijkste mineraal dat aanwezig is in het lichaam. Het is uiterst belangrijk voor onze DNA en celstructuur, tanden, botten en een goede werking van onze nieren. Het wordt soms ook wel het “allesregulerend mineraal” genoemd.

Dagelijks hebben we tot 700 mg fosfaatmineralen nodig voor een gezonde stofuitwisseling, zwangere vrouwen zelfs 900 mg. De fosfaattoevoeging van OPTICALC aan het drinkwater, draagt dus bij tot onze noodzakelijke dagelijkse fosfaatinname.


 

Fosfaten in voedingsproducten

Fosfaatmineralen zijn op natuurlijke wijze aanwezig in bijna al onze voedingsproducten. Belangrijke bronnen van fosfaat zijn melkproducten, eieren, vlees, vis, peulvruchten en volkorenproducten.

 

Odoo tekst en afbeelding blok

Nieuwe patronen nodig? Bestel eenvoudig en snel online.

Steeds gratis geleverd.