Navulpatronen

Gebruiksvriendelijk hervullen in minder dan 1 minuut!

De handige en compacte navulpatronen zorgen voor een groot gebruiksgemak. Bovendien weet u door de ingebouwde akoestische verwittiging wanneer uw patroon aan vervanging toe is.

Naar de webshop

Hoe werkt Opticalc?

Bescherming tegen kalk & corrosie 

Via het unieke doseringssysteem in de Opticalc patroon, wordt er een gecontroleerde en precieze fosfaatdosering van gemiddeld 3 mg/l toegevoegd aan het water. De toegevoegde fosfaatmineralen gaan op natuurlijke wijze verbinden met de aanwezige calcium - en magnesiummineralen waardoor deze zich bij opwarming niet meer kunnen ontwikkelen tot kalkkristallen. Hierdoor wordt schadelijke kalkaanslag voorkomen.

Extra bescherming tegen corrosie

Ook tegen corrosie vormen deze fosfaatmineralen een ideale bescherming. De mineralen vormen een dunne beschermingsfilm langs de binnenkant van waterleidingen, boilers en op verwarmingselementen.

Deze beschermingslaag voorkomt de vorming van corrosie en bijgevolg ook mogelijke loodcontaminatie.


Naar de webshop

Duo bescherming

Combineer Opticalc & Optifiltrex en geniet van een optimale bescherming. Plaats de Optifiltrex steeds voor de Opticalc en bescherm uw sanitaire toestellen en leidingen nóg beter. Onze filter haalt zwevende vuildeeltjes uit het water en de Opticalc maakt kalk en corrosie kansloos


Waar vind ik deze producten?

Wat zijn fosfaatmineralen?

Fosfaten zijn een verbinding van het mineraal fosfor met zuurstof waardoor ze opgenomen kunnen worden door levende organismen. Fosfaat is een natuurlijk mineraal en noofzakelijk voor het leven op aarde. OPTICALC gebruikt fosfaatmineralen in de vorm van een consumtiegeschikt voedingsadditief (polyfosfaat) dat veel gebruikt wordt in de voedingsindustrie. Via het unieke doseringsmechanisme wordt er een gecontroleerde en precieze fosfaatdosering van gemiddeld 3mg/l toegevoegd aan het water. 

Voor een gezin met 4 personen dat een gemiddelde 120 to 150m3 water verbruikt per jaar, zal je slechts 2 tot 3 patronen per jaar nodig hebben. Staat de OPTICALC vlak voor de warmwaterboiler, ligt dit verbruik nog een stuk lager. 

Om de optimale werking te garanderen, raden we wel aan om minstens 1x per jaar het patroon te vervangen.

Noodzaak van fosfaatinname
Bij de mens zijn fosfaten na Calcium het belangrijkste mineraal dat aanwezig is in het lichaam.  Het is uiterst belangrijk voor onze DNA- en celstructuur, tanden, botten en een goede werking van onze nieren. Het wordt soms ook wel "het allesregulerend mineraal" genoemd. 

Dagelijks hebben we tot 700mg fosfaatmineralen nodig voor een gezonde stofuitwisseling, vrouwen zelfs tot 900mg. De fosfaattoevoeging van OPTICALC aan het drinkwater, draagt dus bij tot onze noodzakelijke dagelijkse fosfaatinname. 

Fosfaten in voedingsproducten

 


Fosfaatminealen zijn op natuurlijke wijze aanwezig in bijna al onze voedingsproducten. Belangrijke bronnen van fosfaat zijn bijvoorbeeld melkproducten, eieren, vlees en vis, peulvruchten en volkorenproducten. 

Nieuwe patronen nodig? 

Bestel eenvoudig en snel online. Steeds gratis levering.